Фото: сайт Міністерства внутрішніх справ

Очільник МВС спрогнозував, за скільки років вдасться розмінувати Україну

За наявності технічного оснащення та персоналу за десять років можливо розмінувати 80% територій України. Однак це лише приблизні терміни, адже повномасштабна війна триває, і навіть вже розміновані території РФ продовжує обстрілювати.

Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Урядовець зазначив, що замінування територій Київської, Чернігівської, Сумської областей не можна порівняти із ситуацією на Херсонщині. Своєю чергою, Херсонську область не можна порівняти із замінуванням Запорізької, Донецької й частини Харківської областей — там, де зараз стоїть ворог.

"Що стосується контрольованої на сьогодні частини нашої держави, то абсолютно природно, що ми встигнемо провести це розмінування відносно досить швидко. Умова – велика кількість наших саперів і Збройних сил, піротехніків ДСНС, вибухотехніків Національно поліції. Ми постійно набираємо в ці підрозділи людей, отримуємо спеціальну техніку для розмінування від наших міжнародних партнерів і продовжуємо  розміновувати", — пояснив Клименко.

Міністр додав, що інші країни активно допомагають Україні у цьому питанні, передаючи машини механізованого розмінування. Втім, обсяги замінованих територій потребують набагато більше такої техніки.

Нагадаємо, раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що російські загарбники почали мінувати критичну інфраструктуру на території тимчасово окупованої Запорізької області. Зокрема, вони зробили небезпечним для користування водогін у Мелітополі, а також електричні мережі.

За даними британської розвідки, Росія намагається сповільнити бронетанкові контрнаступальні операції українських військових на Півдні. Армія Російської Федерації максимально заміновує території. Так, на деяких ділянках щільність мінних полів вказує на те, що російські окупаційні війська використали набагато більше мін, ніж це передбачено військовою доктриною РФ. Сповільнивши наступ ЗСУ, зазначали у розвідці, Росія спробувала завдати ударів по українській бронетехніці за допомогою безпілотників, бойових вертольотів і артилерії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 02:30