Фото: Pixabay

Очільник МЗС Литви Ландсбергіс зробив гучну заяву щодо ядерних погроз Путіна

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна — це блеф. 

Про це повідомляє LRT.

На його думку, очільнику Кремля не вигідно застосовувати ядерну зброю, адже такий крок не принесе країні-агресорці жодних переваг, а лише загрожує втратами.

"Він нічого від цього не виграє, але може втратити все. Деякі країни на його боці, або він так думає. Китай однозначно підтримує Росію, глобальні партнери в Латинській Америці, Африці також більше на боці Путіна. Але якщо загрози стануть реальністю, все партнерство зникне в одну мить", — зауважив очільник МЗС Литви.

До того ж, за словами Ландсбергіса, позиція деяких великих держав щодо уникнення ескалації може бути катастрофічною. Посадовець зауважив, що вони роблять крок назад, чуючи погрози Путіна. А це саме те, що кремлівському диктатору і потрібно. Голова МЗС Литви вважає, що Захід повинен окреслювати "червоні лінії", а не Путін.

"Цей шлях, якщо ми будемо дотримуватися нашої стратегії, веде до руйнування країни. Це може призвести до реального конфлікту вже за межами України, в нього можуть бути втягнуті інші країни. Тому що ми посилаємо дуже чіткий сигнал Путіну: якщо ви нам погрожуєте, ми відступаємо", — наголосив він. 

Нагадаємо, раніше американський генерал Бен Годжес заявляв, що погрози Росії щодо застосування ядерної зброї навряд чи є реальними, але й точно стверджувати, що Москва не наважиться на такий крок, не можна. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.05.2024 22:36