Фото: фото Getty Images \ Global Images Ukraine

Очільника Пентагона виписали з лікарні: Остін працюватиме дистанційно

У понеділок, 15 січня, міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна виписали з лікарні. Деякий час він працюватиме дистанційно.

Про це повідомила прес-служба Пентагону.

"Міністр продовжує добре одужувати та, за порадою лікарів, відновлюватиме сили та виконуватиме свої обов'язки віддалено протягом певного часу, перш ніж повернеться до Пентагону на повний робочий день. Він має повний доступ до необхідних засобів захищеного зв'язку", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що стан Остіна покращився за час його перебування в медичному закладі. За словами лікарів, його сили відновлюються.

"Під час перебування в госпіталі він пройшов низку медичних тестів і обстежень, а також отримав нехірургічну допомогу для розв'язання своїх медичних проблем, зокрема для усунення тривалого болю в нозі", — акцентували медики.

Міністр оборони США вдома буде проходити фізіотерапію під регулярним спостереженням. Лікарі переконані, що Ллойд Остін повністю одужає. Також медики додали, що рак передміхурової залози Остіна вилікували на ранній стадії. 

Що відомо про госпіталізацію Остіна

1 січня міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда. Проте про погіршення стану здоров'я очільника Пентагону стало відомо лише за чотири дні після госпіталізації. Причиною стали ускладнення після нещодавньої планової медичної процедури.

Варто зазначити, що інформацію про госпіталізацію Остіна впродовж чотирьох днів приховували навіть від президента Джо Байдена. Згодом Ллойд Остін заявив, що вже абсолютно здоровий та найближчим часом повернеться до Пентагона. 

Також 9 січня Національний військово-медичний центр Волтера Ріда проінформував, що у глави Пентагона Ллойда Остіна медики виявили захворювання на рак. Його вже прооперували.

Нагадаємо, 14 січня координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що міністру оборони Сполучених Штатів Америки Ллойду Остіну може знадобитися додаткове лікування у клініці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.01.2024 18:59