Фото: Pixabay

Одну з областей накриє сильне похолодання: де чекати заморозків та ожеледиці

У Львівській області 9 та 10 жовтня очікується різка зміна погоди. Після вітряної та дощової погоди у Львові в понеділок та вівторок очікуються перші сильні заморозки.

Про це повідомили у прес-службі Львівського гідрометцентру.

Синоптики зазначають, що на Львівщину чекають сильні заморозки та ожеледиця на дорогах. Погоду визначатиме тилова частина циклону з центром на півночі Східно-європейської рівнини та проходження холодних атмосферних фронтів

"По території Львівської області: 9 та 10 жовтня вночі та вранці сильний заморозок 0–5°C, на окремих ділянках доріг ожеледиця. По місту Львову: 09 та 10 жовтня вночі та вранці сильний заморозок 0–2°C, на дорогах ожеледиця", — йдеться у повідомленні гідрометцентру. 

Прогнозують, що збережеться вітряність, а також можливі дощі

Зазначимо, що у неділю, 8 жовтня, на горі Піп-Іван, де розташована колишня обсерваторія "Білий слон", уже випав перший сніг. Відповідні світлини оприлюднили у мережі.

Нагадаємо, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що нинішнього року жовтень на величезних теренах Європи найімовірніше виявиться теплим, навіть у порівнянні з новими кліматичними нормами. Загалом протягом місяця переважатиме антициклональний характер циркуляції.

Також повідомлялось, що чергова хвиля магнітних бур знову накриє землю у жовтні 2023 року. За прогнозом, сонячна активність буде на рівні від низької до помірної упродовж усього наступного місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.10.2023 09:50