Фото: соцмережі

Одягли кайданки та заштовхали в авто: ДБР розслідує інцидент за участю працівників ТЦК в Одесі

Працівники Державного бюро розслідувань вивчають насильницькі дії військових та правоохоронців під час вручення повістки чоловіку в Одесі.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У вівторок, 14 листопада, низкою одеських Telegram-каналів було поширено відео, на якому працівники обласного центру комплектування спільно з правоохоронцями одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали його в авто за нібито відмову від отримання повістки.

"Працівники ДБР розпочали розслідування цього інциденту та вже провели комплекс невідкладних слідчих дій, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали", — йдеться у повідомленні ДБР.

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України).

"Триває досудове слідство, встановлюються всі обставини інциденту", — додали у відомстві.

Нагадаємо, семеро працівників Львівського обласного територіального центру комплектування "мобілізували" паркувальника у Львові. У "Львівавтодорі" підтвердили відповідну інформацію.

Раніше в Ужгороді співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки примусово забрали у військкомат водія автобуса, який привіз дітей із Вінниці на спортивні змагання з тхеквондо. У Закарпатському ТЦК і СП заявили, що чоловік безпідставно уникає військової служби в Збройних силах України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 14:21