Офіційно: США повертаються на Місяць

08 ЖОВТНЯ 2017 11:25

У опублікованій в газеті Wall Street Journal заяві віце-президента Сполучених Штатів Америки Майка Пенса говориться про підписання виконавчого наказу по відновленню Національної космічної ради і його призначення в якості глави цієї організації. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на NASA.

«В четвер рада проведе перше за останні 25 років засідання і я, як його голова, збираюся виступити з одним простим повідомленням: Америка знову стане лідером дослідження космосу», - завив Пенс, додавши, що відсутність в державній космічній програмі чіткого бачення подальшого розвитку є головною причиною, по який такий країна, як Китай і Росія, а не США, зараз є лідируючий гравець в це сфера.

Віце-президент також пояснив у своїй заяві, що США гостро потребують власних космічних технологій, необхідних для захисту своїх комунікаційних, навігаційних і спостережливих систем від випадків хакерських атак.

Нова державна космічна програма в загальному плані зводиться до людських досліджень. Проте Пенс вважає, що Місяць і установка там постійного людського поселення є «украй важливою стратегічною метою», досягти яку слідує в першу чергу.

Варто зазначити, що такої ж думки відносно місяця дотримуються і інші видатні діячі. 

Світ, 08.10.2017 11:25