Фото: Скріншот з відео

Офіс генпрокурора оголосив підозру російському пропагандисту WarGonzo Пєгову

Російському військовому блогеру заочно повідомлено про підозру. Йому інкримінують заперечення збройної агресії РФ проти України, звеличення її учасників та виправдовування військової агресії. 

Про це повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора

Ім’я підозрюваного не називається, але, за повідомлення генпрокуратури, що він є керівником проєкту WarGonzo та низки пропагандистських Telegram-каналів, можна зробити висновок, що йдеться про Семена Пєгова.    

За даними слідства, він систематично створює пропагандистські матеріали на військову тематику, у відеоматеріалах та інших зверненнях він виправдовує збройну агресію РФ проти України, окупацію територій нашої держави. Підозрюваний неодноразово незаконно в’їжджав на тимчасово окуповані території України, проводив "робочі зустрічі" та брав інтерв’ю у так званих голів псевдореспублік "ЛНР/ДНР" та інших представників самопроголошеної влади.

У мережі Інтернет є матеріали про отримання підозрюваним державних нагород на найвищому політично-військовому рівні РФ, у тому числі особисто від президента держави-агресора.

Досудове розслідування за (ч. 2 ст. 436-2 КК України) проводить Департамент кіберполіції разом з головним слідчим управлінням. 

Нагадаємо, 3 лютого Офіс генпрокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії "Вагнера" Євгену Пригожину. Його звинувачують у воєнних злочинах проти України.

Війна, 03.02.2023 18:20