Фото: Генштаб

Окупанти активізувалися на кількох напрямках: Генштаб повідомив про загострення

Українські військові мають успіхи південніше та південно-східніше Роботиного Запорізької області. Бійці Збройних сил України продовжують рух на Мелітопольському напрямку. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Генерального штабу Андрій Ковальов.

За його словами, на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію та завдають російським окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці.

"Ворог систематично намагається відновити свої знищені підрозділи. А ті продовжують численні штурмові дії на позиціях наших військ. Українські воїни мужньо тримають оборону, відбивши понад десять атак в районах Роботине та Новоданилівки Запорізької області. Мали успіх у районі південніше та південно-східніше Роботиного. Закріплюються на досягнутих рубежах", — повідомив Ковальов.

Він зазначив, що на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. 

"Тут противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського Луганської області, Оріхово-Василівки та Кліщіївки Донецької області", - розповів представник Генштабу.

На Лиманському та Куп'янському напрямках тривають важкі бої. Минулої доби там відбулося 30 бойових зіткнень.

"Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Кераміка, Авдіївка, Мар'їнка Донецької області", — заявив речник.

Нагадаємо, раніше Буданов заявив, що український контрнаступ, попри труднощі, триває. Наразі його сповільнює низка російських перешкод: суцільне мінування територій, тимчасово захоплених противником, велика кількість у російських військ дронів-камікадзе, добре збудовані лінії оборони, велика кількість переносних протитанкових комплексів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 09:27