Фото: ТСН

Буданов пояснив, що сповільнює контрнаступ ЗСУ

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що український контрнаступ, попри труднощі, триває. Наразі його сповільнює низка російських перешкод.

Відповідну заяву очільник ГУР зробив на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Буданова, уповільнює просування наших військ суцільне мінування територій, тимчасово захоплених противником, і велика кількість у російських військ дронів-камікадзе. Посадовець наголосив, що у росіян добре збудовані лінії оборони, є велика кількість переносних протитанкових комплексів. 

"Хоч би там кому не здавалося, наступ триває. Він йде не так швидко, як би я хотів, я це теж не приховую. Але я насамперед не головнокомандувач і не начальник Генштабу, ці питання краще адресувати їм. Все, що я вам можу сказати, що ситуація там досить складна. У супротивника вона складна максимально", — заявив Буданов.

Водночас на думку Буданова, окупанти не встигають адаптувати свою стратегію, але війська РФ навчаються на помилках і "з тактикою позитивні зрушення для них, на жаль, є".

"Не можна просто говорити, що у них все погано, що вони дурні тощо. Ні, це зовсім не так. Вони адаптуються, намагаються змінити тактику використання своїх Збройних сил", — наголосив глава ГУР.

Посадовець зауважив, що, як приклад, противник почав масово використовувати дрони, і це те, "що до війни проти України вони не мали".

"Зараз вони копіюють багато в чому наші дії", — додав Буданов.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що контрнаступ Збройних сил України продовжиться і взимку.

Додамо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) українські військові просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області. Крім того, зафіксовано просування Збройних сил України на південь від Бахмута.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 13:20