Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: аналітики розповіли, на яких напрямках просуваються Сили оборони

Українські військові просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області. Крім того, зафіксовано просування Збройних сил України на південь від Бахмута.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що геолокаційні дані за 9 вересня свідчать, що українські сили просунулися на північний захід від Новомайорського (18 км на південний схід від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецької та Запорізької областей, де, за повідомленнями російських джерел, останніми днями активізувалися бойові дії. Також українські сили просунулися на північний схід і схід від Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова) і на захід від Вербового (20 км на південний схід від Оріхова) в західній частині Запорізької області.

Генштаб України повідомив, що українські сили досягли невизначених успіхів на південь від Роботиного (10 км на південь від Оріхова). Російський військовий блогер, пов’язаний із Кремлем, стверджував, що українські війська змусили російські війська відійти з Андріївки (9 км на південний захід від Бахмута), а інший блогер стверджував, що Андріївка тепер є "сірою зоною".

Водночас українські офіційні особи повідомили, що українські війська також досягли невстановлених успіхів на південь від Кліщіївки.

Нагадаємо, раніше аналітики Інститут вивчення війни заявили, що російські загарбники змушені суттєво змінити свої підходи до формування структури командування через успіхи українського контрнаступу. Зокрема, перенесли штаби за межі досяжності більшості українських ударних систем і розмістили передові командні пункти за добре захищеними позиціями. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 07:35