Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ змусив окупантів змінити систему управління і командування, — ISW

Російські загарбники змушені суттєво змінити свої підходи до формування структури командування через успіхи українського контрнаступу.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські сили, вірогідно, внесли суттєві зміни до своєї структури командування в Україні, аби захистити інфраструктуру командування й покращити обмін інформацією, хоча розгортання російських сил все одно погіршує проблеми із горизонтальною інтеграцією", — йдеться у звіті ISW.

За даними аналітиків, російські війська, ймовірно, покращили зв’язок між командними пунктами та частинами на фронті, проклавши польові кабелі та використовуючи безпечніший радіозв’язок. Водночас сигнали на батальйонному рівні у російській армії все ще часто незашифровані, російський персонал нерідко передає конфіденційну інформацію через незахищені канали.

Крім того, за даними Центру безпеки й нових технологій (CSET), російські війська перенесли штаби за межі досяжності більшості українських ударних систем і розмістили передові командні пункти за добре захищеними позиціями. Водночас, експерти наголосили, що обмеження артилерії РФ в Україні спонукає російських військових змінювати "вогневу доктрину", яка змінює обсяг обстрілів на їх точність.

"Складнощі з артилерією спонукають російське військо прискорити давні намагання запровадити вогневу доктрину, яка надає перевагу точності, а не масовості", — наголошується у звіті.

Також зазначається, що війська РФ адаптують розгортання комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ). За даними RUSI, російські сили розосереджують системи "Поле-21" та розглядають їх як одноразові системи РЕБ, щоб забезпечити широкий захист від ударів українських БпЛА.

Нагадаємо, раніше керівник прес-служби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що російські окупанти на Куп'янському напрямку продовжують формувати "ударний кулак" та використовують тактику "м'ясних" штурмів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2023 07:06