Фото: ТРО "Медіа"

Окупанти масово відмовляються виконувати накази командирів: Генштаб повідомив деталі

Російські загарбники масово відмовляються виконувати накази командирів. Лише за останній тиждень відомо про майже сотню окупантів, які "передумали" воювати.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України. 

Удари ворога

Протягом минулої доби противник завдав 18 авіаційних та три ракетні удари, здійснив 50 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. 28 березня, внаслідок ракетного удару по інфраструктурі міста Богодухів Харківської області, постраждали цивільні люди, пошкоджені приватні будинки. 

Терор на окупованих територіях

Противник продовжує цинічно використовувати медичні заклади тимчасово окупованих територій у власних цілях. Так, місцеву лікарню Біловодська Луганської області облаштовано під військовий шпиталь на 200 ліжкомісць. Наразі у медичному закладі лікують окупантів, які мають легкі поранення. Водночас усіх цивільних людей "виписано".

Рашисти відмовляються воювати

Останнім часом спостерігається тенденція, коли російські загарбники відмовляються виконувати накази командирів. Так, 23 березня цього року, за відмову виконувати бойове завдання, було обеззброєно та доставлено до Макіївки Донецької області близько 70 осіб із підрозділів добровольчих формувань "Невський" та "Ветерани". Подібний випадок стався і 25 березня — виконувати наказ відмовився особовий склад роти розвідки противника, що діє на Авдіївському напрямку.

Ситуація на фронті

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка та їх околиці. Відбито 57 атак противника на зазначених напрямках.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут. Проте, наші захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки противника. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести обороні дії. 

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Водночас наші захисники збили ворожі БпЛА "Орлан-10" та ZALA. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс, а також склад боєприпасів.

Нагадаємо, керівництво Російської Федерації проводить нову кампанію з пошуку новобранців, які поповнять ряди своєї армії для війни з Україною. Чоловікам пропонують пільги та грошові бонуси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2023 07:15