Фото: 9111.ru

Чому Росія не оголошує мобілізацію: роз'яснення AP

Керівництво Російської Федерації проводить нову кампанію з пошуку новобранців, які поповнять ряди своєї армії для війни з Україною. Чоловікам пропонують пільги та грошові бонуси.

Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що російська влада в тимчасових пунктах вербування заохочує чоловіків стати добровольцями, або за допомогою телефонних дзвінків від службовців військової служби. Таким чином, Росія може уникнути офіційного оголошення другої хвилі мобілізації після того, як перша стала дуже непопулярною.

За словами жителя Москви, його роботодавець, державна організація, зібрала військові квитки всіх чоловіків бойового віку і сказала, що дасть їм відстрочку. Але такий крок все одно викликав у нього хвилю страху: "Це нервує і лякає — ніхто не хоче раптом опинитися на війні з гвинтівкою в руках".

Згідно з наявною інформацією, чоловікам по всій країні приходять повістки з комісаріатів. У більшості випадків чоловіків зобов'язали оновити свої записи. Проте деяким наказали брати участь у військовому вишколі.

Муніципальна адміністрація на заході Ярославської області пообіцяла одноразову премію близько 3800 доларів за реєстрацію, а якщо чоловіка відправлять в Україну — місячну зарплату до 2500 доларів та близько 100 доларів на день за "участь в активних наступальних операціях" і 650 доларів "за кожен кілометр просування в складі штурмових груп".

В оголошенні також йшлося, що солдат отримає пільги в сплаті податків і кредиту, пільговий статус вступу до університету для своїх дітей, щедру компенсацію сім'ї, якщо він буде поранений або загине у бою, а також статус ветерана війни, який несе ще більше пільг.

В Інституті вивчення війни зазначають, що нинішня призовна кампанія схожа на ту, яку проводили минулого літа, перед вересневим призовом. Тоді окупанти також використовували фінансові стимули, і були створені різні добровольчі батальйони, але ця спроба явно не принесла успіху, тому що Путін зрештою перейшов до часткової мобілізації. Поки невідомо, як закінчиться цьогорічна кампанія.

Нагадаємо, умежах прихованої мобілізації щомісяця Росії вдається додатково мобілізувати приблизно 20 тисяч осіб. Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2023 20:17