Фото: lrt.lt

Невтішна статистика: у скількох українців за рік великої війни загинули чи поранені близькі

Війна в Україні зачепила більш як третину українців. Так, 37% наших громадян мають родичів або близьких, які загинули чи були поранені через дії агресора починаючи з 24 лютого 2022 року. 

Про це свідчать дані опитування проведеного українським аналітичним центром імені Олександра Разумкова.

Респонденти розповіли, що їхні рідні та друзі – як військові, так і цивільні – постраждали від бойових дій та російських обстрілів. 

Також 28% опитаних громадян зазначили, що їхні близькі родичі або члени сім’ї, які після 24 лютого виїхали з України, досі перебувають закордоном. Ще у 20% українців є рідні, які залишали Україну через війну, але вже повернулися назад. А у 8% респондентів є близькі по обидві сторони кордону: і ті, хто зараз ще в інших країнах, і ті, хто вже вдома.

Найбільше родичів українців проживало або мешкає зараз у Польщі (47%), Німеччині (18,5%) та Чехії (9%).

Також 21,5% опитаних відповіли, що вони або їх рідні неодноразово отримували гуманітарну допомогу від різних організацій та установ. Ще 15% респондентів отримували одноразову гуманітарну допомогу.

"Серед жителів Східного і Південного регіонів отримували гуманітарну допомогу від початку війни один чи більше разів 58,5%, серед жителів Центрального регіону — 37%, Західного регіону — 12%. Найчастіше отримували гуманітарну допомогу люди літнього віку (60 і більше років — 48%), тоді як в інших вікових групах — від 30% до 34%", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, абсолютна більшість українців вірять у перемогу у війні проти Росії. Громадяни України переконані, що країна поверне всі окуповані території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2023 09:15