Фото: NOS.nl

Скільки українців вірять у перемогу над Росією: результати опитування

Абсолютна більшість українців вірять у перемогу у війні проти Росії. Громадяни України переконані, що країна поверне всі окуповані території.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Опитування також свідчить про стійку довіру до президента Володимира Зеленського та підтримку членства в НАТО.

"97% громадян вірять у перемогу у війні з Росією, а 74% вважають, що Україна збереже всі території в межах своїх міжнародно-визнаних кордонів станом на 1991 рік", — зазначають соціологи.

результати опитування групи "Рейтинг"

 

Також зазначається, що українці схвально оцінюють діяльність Зеленського — 91% респондентів.

результати опитування групи "Рейтинг"

Також українці висловлюють рекордну підтримку щодо членства України в НАТО.

"Це на 10% більше порівняно з опитуванням у червні 2022 року і на 23% — порівняно з даними за квітень 2022 року", — йдеться в результатах опитування.

результати опитування групи "Рейтинг"

Опитування проводилося соцгрупою "Рейтинг" на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) по всій Україні, крім окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей, у період з 1 по 5 лютого методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI). Загалом опитано дві тис. жителів України віком від 18 років.  Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2%.

Нагадаємо, європейці схвалюють швидкий вступ України до Європейського союзу. Найбільш приязне ставлення до прийняття України в ЄС — у Польщі та в Іспанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Суспільство, 23.03.2023 18:09