Фото: соцмережі

Які свята втратили популярність серед українців: соцопитування

Ставлення українців до деяких свят з роками змінилося. Зокрема, найулюбленіше свято — Новий рік — за 10 років впало на п'яте місце серед популярності в українців.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Зазначається, що на сьогодні лише 52% опитаних українців вважають Новий рік улюбленим святом та святкують його. Тоді як у 2013 році 81% святкували Новий рік. Проте, якщо порівнювати з минулим роком, то відбулося несуттєве зниження з 55% до 52%.

Також втрачає свою популярність і Міжнародний жіночий день, або ж свято 8 березня. Його популярність за останні два роки знизилася з 34% до 25%. Соціологи зазначили, що серед жінок воно більш популярне (29%), ніж серед чоловіків (23%). У 2013 це свято було одним з найпопулярніших, його відзначали як улюблене — приблизно половина населення.

На останніх сходинках рейтингу свят опинилися День Конституції (29%) та Трійця (22%). Найменш популярними святами стали День Перемоги (9 травня) та День праці (1 травня)  лише 13% та 5% українців відповідно вважають ці дати улюбленими чи важливими.

Опитування було проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 14 по 22 лютого 2023 року. 

Нагадаємо, народні депутати пропонують внести зміни до Кодексу законів про працю, щоб встановити українські свята. Зокрема, у парламенті хочуть зробити 25 лютого Днем української жінки, 9 березня визначити як Шевченків день, а за Днем матері офіційно закріпити другу неділю травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.03.2023 23:02