Фото: Слово і діло

У розвідці повідомили, скільки тисяч осіб Росія мобілізує щомісяця

У межах прихованої мобілізації щомісяця Росії вдається додатково мобілізувати приблизно 20 тисяч осіб. Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Про це пише прес-служба ГУР МО.

За словами Юсова, прихована мобілізація свідчить про те, що навіть проведеної мобілізації недостатньо, армія не є ефективною, не є забезпеченою, належним чином навченою. Про це говорять величезні втрати на полі бою. 

"Цей процес триває. І в рамках прихованої мобілізації щомісяця рашистам вдається близько 20 тисяч осіб мобілізувати. Додатково. Також готуються нові мобілізаційні заходи", — заявив представник ГУР МО України.

Проте, як зауважив Юсов, лише мобілізувати людей недостатньо, їх потрібно ще навчити, а тренувальної бази у РФ мало, тому використовується Білорусь і білоруські полігони.

Нагадаємо, російські загарбники для війни в Україні мобілізували 300 тисяч солдатів. Це стало наслідком значних втрат та постійних дезертирств. Продовження мобілізаційних заходів і, як наслідок, колосальних безповоротних втрат вбитими та пораненими викликає чимало проблем всередині самої Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2023 11:47