Фото: slovoidilo.ua

Скільки Росія мобілізувала солдатів на війну з Україною: відповідь Наєва

Російські загарбники для війни в Україні мобілізували 300 тисяч солдатів. Це стало наслідком значних втрат та постійних дезертирств.

Про це розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Загалом нам відомо про відмобілізування орієнтовно 300 тисяч громадян Росії. Вони були направлені для доукомплектування вже наявних частин та підрозділів, формування нових з’єднань та об’єднань, а також для розгортання частин та підрозділів територіальних військ", — розповів він.

Водночас за його словами, продовження мобілізаційних заходів і, як наслідок, колосальних безповоротних втрат вбитими та пораненими викликає чимало проблем всередині самої Росії.

"Йдеться і про зростання невдоволення режимом серед населення, і про організацію протестних мітингів, і про зниження довіри до вищого державного керівництва. Ще одна їхня проблема — це повна відсутність мотивації серед мобілізованих, як перед посиланням на фронт, так і на полі бою", — додав військовий.

Він нагадав, що Кремль 21 вересня 2022 року оголосив часткову мобілізацію через значні втрати противника в особовому складі, збільшення кількості військовослужбовців, що не хочуть брати участь в бойових діях, та відсутність бажаного прогресу у наборі добровольців.

За словами військового, Путін підписав указ "про оголошення часткової мобілізації у РФ", що фактично легалізувало вже безперервну приховану мобілізацію та дозволило владі проводити примусовий призов для війни проти України.

Нагадаємо, раніше Сергій Наєв заявив, що Російська Федерація намагалася змінити політичне керівництво нашої держави. Проте ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2023 10:57