Фото: armyinform.com

Командувач ЗСУ розповів, для чого Росія розпочала повномасштабну війну з Україною

Російська Федерація намагалася змінити політичне керівництво нашої держави. Проте ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій на фронті.

Таку заяву зробив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, першочерговою ціллю Росії, після окупації Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей України, була зміна вищого політичного керівництва та державного устрою нашої країни. 

"Росіяни хотіли встановити тут тоталітарний режим, позбавити нас суверенітету, зірвати європейську інтеграцію та не допустити вступу України до НАТО. Це безпосередньо підтверджується фактами та перебігом подій", — сказав Наєв.

Військовий запевнив, що для досягнення своїх геополітичних цілей Росія обрала саме силовий спосіб, розв’язавши війну проти України. Противник планував у найкоротші терміни — до 2-3-х тижнів — реалізувати низку стратегічних завдань. Для цього агресор під виглядом навчань сформував ударні угруповання військ та застосував їх у формі так званої "спеціальної воєнної операції", як з окупованих територій, так із північних напрямків.

"Головна ставка у війні робилась, по-перше, на стрімкість та рішучість дій. По-друге — на неготовність Збройних сил України чинити опір та вести довготривалі бойові дії. Крім того, вони хибно покладалися на підтримку дій Росії переважною більшістю населення України та розраховували, що не буде втручання західних країн-партнерів. За рік ведення бойових дій мета Росії й досі не досягнута", — додав Наєв.

Нагадаємо, Збройні сили України продовжують завдавати нищівних втрат окупантам на лінії фронту. Станом на 20 березня кількість ліквідованих рашистів орієнтовно складає 165 610 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2023 09:46