Фото: Facebook Івана Федорова

Окупанти мінують критичну інфраструктуру у Запорізькій області, — мер Мелітополя

Російські загарбники почали мінувати критичну інфраструктуру на території тимчасово окупованої Запорізької області. Зокрема, вони зробили небезпечним для користування водогін у Мелітополі, а також електричні мережі.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

"Так, на прикладі Мелітополя ми розуміємо, що водогін, який живить питною водою місто, заміновано, та електричні мережі", — зазначив Федоров.

Щодо Запорізької АЕС, то Федоров переконаний, що росіяни постійно шантажуватимуть цивілізований світ, поки Україна не деокупує Енергодар, де розташована станція. Також мер Мелітополя розповів, що окупанти продовжують посилювати протистояння спротиву українців на окупованих територіях.

"Один з елементів, який вони додали до фільтрації, обшуків, викрадення людей, — зробили Telegram-бот в якому вони намагаються купити інформацію про спротив. Тож вони роблять оголошення, пропагандистські відео про те, що вони начебто знаходять якийсь спротив і намагаються купити інформацію, якщо хтось здасть проукраїнських людей", — повідомив Федоров.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили на державній зраді колишніх правоохоронців, які перейшли на бік ворога та вступили в незаконний орган окупантів міліцію Мелітополя. Вони виявляють для окупантів українських патріотів. Правоохоронці встановили, що зрадники ще на початку тимчасової окупації міста не виконали наказ про передислокацію та добровільно погодились працювати на загарбників. Зокрема, фігуранти серед своїх колишніх колег ведуть активну агітацію щодо співпраці з ворогом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2023 04:21