Заступник начальника ГУР МО України Вадим Скібіцький. Фото: Медіацентр

Окупанти модернізували деякі види ракет: у розвідці повідомили деталі

Російським окупантам вдалося модернізувати радянські гіперзвукові ракети Х-22 та "Онікс", а також відновили використання комплексів "Бал" та "Бастіон". Саме цими ракетами ворог й обстрілює мирні українські міста, адже зіткнувся з дефіцитом високоточних снарядів.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький завив в інтерв'ю телеканалу "Ми — Україна".

"Минулого року вони могли за один удар використовувати від 80 до 100−110 крилатих ракет одного типу. Наприклад, Х-101. Зараз такої можливості вони не мають", — наголосив він.

Розвідник наголосив, що Росія модернізувала ракету Х-22, й вона вже стала Х-32. До того ж у ГУР володіє інформацією про модернізацію ракет "Онікс", які є протикорабельними ракетами та призначені зовсім для інших цілей.

"Восени вони дуже часто обстрілювали Миколаївську, Одеську та Херсонську області. Тоді було дуже багато саме підривів, а не влучань", — нагадав Скібіцький.

За його словами, після модернізації загарбники знову відновили використання берегових ракетних комплексів "Бал" та "Бастіон" проти цивільного населення.

Нагадаємо, що у ніч на 23 березня російські окупанти вдарили по Одесі ракетами типу "Онікс" з берегового ракетного комплексу "Бастіон", ракетами повітряного базування Х-22 — пуски здійснювались з літаків Ту-22МЗ, "Калібрами", "Іскандерами-К" та "Іскандерами-М". Усього ворог випустив по місту 19 ракет. Сили протиповітряної оборони знищили майже половину повітряних цілей.

Ракетний удар пошкодив п’ять дитячих садочків, десятки автівок, фасади, дахи та вікна понад 44 будинків, з них 25 — пам’ятки архітектури XIX-XX ст., які були серцем історичного центру Одеси. Зокрема, постраждала будівля консульства Греції й зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор. Російська ракета влучила прямо в центральний вівтар. Постраждала 21 особа, зокрема, четверо дітей. На жаль, одна людина загинула. 

В ООН засудили ракетний удар по історичному центру Одеси. Щоправда, не згадали, що відповідальність лежить на Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 00:19