Фото: ОК "Південь"

Окупанти несподівано зменшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі

У вівторок, 23 січня, російські військові змінили кількість ракетоносіїв у Чорному морі, які були виведені на бойове чергування. Станом на зараз окупанти мають напоготові для удару по території України 12 ракет типу "Калібр".

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі Сил оборони Півдня України.

"Вороже корабельне угруповання, яке було розгорнуто у кількості 12 кораблів, зменшило присутність великих десантних кораблів) на чотири одиниці, лишилося два. Кількість ракетоносіїв зменшено до двох", — йдеться у повідомленні військових.

За даними Сил оборони Півдня, один надводний і один підводний ракетоносій противника на бойовому чергуванні "мають 12 "Калібрів" напоготові".

"Рівень ракетної загрози з моря лишається стабільно високим. На сигнали тривоги реагуйте оперативно і зосереджено", — додали військові.

Варто зазначити, що внаслідок ракетної атаки 23 січня до столичних лікарень госпіталізували 13 людей, серед них троє дітей. За словами завідувача відділення політравми Євгена Баценка, чотирьох з постраждалих доставили до Олександрівської лікарні: один чоловік втратив руку, його прооперували. Серед постраждалих унаслідок обстрілу лише кияни — двоє жінок і двоє чоловіків віком від 45 до 71 року. Баценко також додав, що двоє пацієнтів у стані середньої тяжкості та перебувають у шоковому стані.

Нагадаємо, 23 січня окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Загалом російські терористи випустили по Україні 41 ракету, 21 з яких було знищено Повітряними силами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 22:15