Фото: соцмережі

Окупанти під час нічної атаки вдарили по об’єкту видобутку газу

Росіяни 10 червня під час нічної ракетно-дронової атаки влучили в промисловий майданчик об’єкта газовидобутку. Подачу газу з цього об’єкта у газотранспортну систему припинено. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики. Наразі, зазначають у відомстві, що триває ліквідація наслідків.

Також через попередні обстріли без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Крім того, в Чернігівській та Сумській областях є знеструмлення через негоду. У Києві через технологічні порушення знеструмлювалися споживачі, ведуться відновлювальні роботи.

У міністерстві також повідомляють, що українські ГЕС Дніпровського каскаду працюють зі зниженою потужністю, аби зменшити наслідки повені, що виникла внаслідок підриву Каховської ГЕС, та накопичують воду у верхніх водосховищах, аби сформувати необхідний запас для роботи та генерації електроенергії.

У Херсонській області через підтоплення без світла залишились десять населених пунктів, підтоплено 162 трансформаторні підстанції. У Херсоні — через підтоплення знеструмлено понад 15 тисяч споживачів. На Миколаївщині — підтоплено 13 населених пунктів. Без світла — понад дві тисячі споживачів.

Відомо, що на Херсонщині продовжує спадати вода після підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕСНаразі вода тримається на рівні 4,72 метра.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 10.06.2023 14:45