Фото: соцмережі

Херсонська ОВА про рівень підтоплення: Вода відступає, але дощі ускладнять ситуацію

На Херсонщині продовжує спадати вода після підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. Наразі вода тримається на рівні 4,72 метра.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Він зазначив, що з вчорашнього вечора вода відійшла на 31 сантиметр. Щоправда, днями в області очікуються дощі, а уповільнить спад води в регіоні. На правобережжі затоплено 35 населених пунктів, під водою 3763 будинки.

"Найбільш підтоплено у Херсоні, Білозерці, Зимівнику, Щодо Каховського водосховища — з початку аварії на Каховської ГЕС рівень води там знизився на 6,25 метра", — сказав голова ОВА.

Наразі до рятувальної операції залучені майже 1500 тисячі осіб та 345 одиниць техніки. Він заявив, що 9 червня вдалося евакуювати на безпечні території 248 людей. Загалом з водяної пастки врятовано 2588 осіб. Окрім того, в області розгорнуто дев'ять евакуаційних пунктів.

"Лівий берег — ситуація залишається критичною. У Голій Пристані та Великокардашинському старостаті вода відійшла на 20-30 сантиметрів, але інтенсивність спаду дещо зменшилася. Окупанти погрожують розстрілом місцевим, які кинулися на порятунок своїх земляків", — сказав Прокудін.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 10.06.2023 10:20