Фото: соцмережі

У Повітряних силах розповіли, скільки ракет та дронів збили під час нічної атаки

Уночі 10 червня ворог завдав удару по одному з оперативних аеродромів на Полтавщині балістичними та крилатими ракетами типу "Іскандер", а також ударними БпЛА іранського виробництва. Також атаковано Одеську та Харківську область крилатими ракетами наземного базування та ударними дронами відповідно. 

Про це повідомляють Повітряні сили.

Усього по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах з північного та південного напрямків випущено вісім ракет наземного базування різних типів та 35 ударних БпЛА іранського виробництва Shahed-136/131 — з району східного узбережжя Азовського моря.

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил в зонах відповідальності повітряних командувань "Схід", "Центр" та "Південь", у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено дві крилаті ракети (тип уточнюється) та 20 ударних дронів Shahed-136/131", — йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах уточнили, що атака тривала з 23:00 год 9 червня до 05:00 год 10 червня 2023 року. Попередньо без людських жертв. 

"Також за минулу добу, 9 червня, протиповітряною обороною Сил оборони України знищено дванадцять ворожих БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10", Zala, Supercam", — йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, за останніми даними Білого дому, Російська Федерація отримала від Ірану сотні бойових безпілотників, які будуть використані для ударів по Україні.

Також 10 червня ворог атакував Одещину ударними дронами типу Shahed-136/131. Вибухи пролунали у Білгород-Дністровському районі

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 09:37