Фото: Чернігівська ОДА/Facebook

Окупанти при відступі мінують трупи мирних жителів й дитячі візки, — Bild

Російські загарбники продовжують мінувати територію України. Окупанти залишають після себе вибухонебезпечні предмети, деякі із них вони ретельно маскують.

Про це розповів начальник державної рятувальної служби України у Херсонській області Олександр Дворецький, пише Bild.

Так, російські військові під час відступу з окупованих українських територій залишали міни у дитячих візках, собачих будках та під трупами людей.

"Найбожевільніше було — у візку. Підіймаєте подушку і все вибухає", — каже Дворецький.

За його словами, міни було виявлено усюди: у житлових будинках, у собачих будках, під трупами мирних жителів, на опорах ЛЕП та навіть на цвинтарях. Їхньою метою, мабуть, ставали й діти.

"Немає нічого людського в людині, яка ховає гранату у кухлі дитячого термоса", — наголошує начальник рятувальної служби.

Зокрема, у містах організовують курси для дітей, щоби попередити їх про небезпеку.

"Діти мають навчитися нічого не брати та не чіпати, навіть якщо це схоже на їхню знайому іграшку", — наголошує Дворецький.

За даними Washington Post, зараз Україна є найзамінованішою країною у світі. За оцінками експертів, 500 групам із розмінування знадобилося б 757 років, щоб очистити всю Україну від мін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські загарбники почали мінувати критичну інфраструктуру на території тимчасово окупованої Запорізької області. Зокрема, вони зробили небезпечним для користування водогін у Мелітополі, а також електричні мережі. Через значну кількість бойових дій на сьогодні ця область є найбільш замінованою. Кількість вибухових засобів на цій території у десятки разів більша, ніж в областях, де також точилися бої з російськими загарбниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 19:28