Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти просунулися до очисних споруд Авдіївки: зведення ISW

Російські війська провели наступальні операції біля Авдіївки та 8 грудня досягли підтвердженого успіху. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 грудня, показують, що окупанти просунулися до очисних споруд на південь від Красногорівки (5 кілометрів на північний захід від Авдіївки).

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела 7 і 8 грудня повідомили, що їхні війська просунулися в напрямку Новокалинова (13 кілометрів на північний схід від Авдіївки), на околиці Авдіївського коксохімічного заводу на північний захід від Авдіївки та в промислову зону на південний схід від Авдіївки. Російські військкори заявили 8 грудня, що російські сили консолідують позиції в Степовому (3 кілометри на північний захід від Авдіївки) і зачищають населений пункт, тоді як інший російський мілблогер заявив, що російські сили зберігають позиції на східній околиці Степового.

Мапа ISW

Генштаб України повідомив, що російські війська без успіху атакували на схід від Новобахмутівки (9 кілометрів на північний захід від Авдіївки); на південь від Тоненького (5 кілометрів на захід від Авдіївки); і поблизу Степового, Авдіївки та Первомайського (10 кілометрів на південний захід від Авдіївки). Російські джерела повідомили 7 і 8 грудня, що російські війська також атакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу і поблизу Очеретино (15 кілометрів на північний захід від Авдіївки), Новокалинового, Північного (6 кілометрів на захід від Авдіївки та промислової зони). 8 грудня повідомлялося, що позиційні бої продовжуються на напрямках Водяне (7 кілометрів на південний захід від Авдіївки) і Тоненьке.

Нагадаємо, The Wall Street Journal повідомляв, що Україна змушена перейти до оборони на тлі просування армії країни-агресорки. Відтак, наступний український контрнаступ може відбутися тільки навесні 2025 року. Крім того, наголошується, що в перші тижні російського вторгнення лунали попередження, що війна буде тривалою, але неймовірний успіх ЗСУ восени 2022 року подарував марну надію на швидку перемогу. 

Додамо, командувач Центру військової розвідки Естонії Антс Ківісельг заявив, що війська країни-агресорки почали перегрупування своїх сил на фронті. Окупанти можуть почати ще більш інтенсивні наступи на позиції Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.12.2023 07:55