Фото: соцмережі

Рашисти мають незначне просування поблизу Авдіївки, — ISW

Минулої доби російські війська провели наступальні операції поблизу Авдіївки та просунулися на захід від залізниці і на північ від Степового на Донеччині (три кілометри на північний захід від Авдіївки). 

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики зазначили, що геолокаційні кадри, опубліковані 2 грудня, показують, що російські війська просунулися на південний захід від Первомайського (10 кілометрів на південний захід від Авдіївки).

Водночас російські військові блогери стверджували 2 і 3 грудня, що російські сили просунулися на південь і південний схід від Степового, а деякі з них стверджували, що російські війська просунулися на 300 метрів поблизу населеного пункту. 

Крім того, за словами росіян, війська країни-агресорки просунулися на південь від Новокалинового (13 кілометрів на північний схід від Авдіївки) і на захід від Красногорівки (п'ять кілометрів на північний захід від Авдіївки) на північному фланзі Авдіївки, а також на південному фланзі в районі Первомайського та Сєверного (шість кілометрів на захід від Авдіївки). 3 грудня російські джерела стверджували, що російські сили також атакували на північному фланзі з боку Кам’янки (п'ять кілометрів на північний схід від Авдіївки) і на південному фланзі поблизу промислової зони на південний захід від Авдіївки. 

Російські війська просунулися у кількох місцях біля Авдіївки

Мапа ISW

Водночас Генштаб ЗСУ повідомив, що російські сили безуспішно атакували на схід від Новобахмутівки (дев'ять кілометрів на північний захід від Авдіївки) та Новокалинове; на південь від Тоненького (п'ять кілометрів на захід від Авдіївки); поблизу Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського.

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни повідомляв, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу бреше про "активну оборону" Авдіївки, щоб приховати "відсутність будь-якого значного російського прогресу навколо Авдіївки". Він також намагається зменшити очікування щодо здатності російських військових досягти оперативно важливих цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 08:59