Окупанти змогли просунутися на Авдіївському напрямку. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти просунулися на півтора-два кілометри: військові розповіли про ситуацію на Авдіївському напрямку

Речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що з 10 жовтня війська країни-агресорки змогли просунутися в деяких місцях на півтора-два кілометри на Авдіївському напрямку.

Відповідну заяву посадовець зробив в ефірі телемарафону.

"Якщо брати з 10 жовтня, коли ворог активізувався, то він просунувся в деяких місцях на півтора-два кілометри. Але це йому дуже дорого коштувало", — розповів спікер Сил оборони.

За його словами, за трохи більше ніж два місяці в операційній зоні ОСУВ "Таврія" армія РФ втратила майже 25 тисяч солдатів загиблими та пораненими, також українські війська знищили близько 200 танків і понад 400 інших бронемашин росіян. Штупун зауважив, що 80% цих втрат окупанти зазнали на Авдіївському напрямку.

До того ж речник розповів, що ворог має перевагу в кількості військових. Серед них є досить добре навчені та екіпіровані підрозділи, "які вміють робити свою роботу". 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, протягом доби на фронті відбулось 89 бойових зіткнень. Ворог завдав п'ять ракетних та 31 авіаційний удари, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 13 атак ворога східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 18 атак в районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 19:16