Фото: росЗМІ

Окупанти у пологовому будинку Луганська розмістили "вагнерівців"

Російські окупанти продовжують тероризувати мирних мешканців на захоплених територіях. Для своїх потреб рашисти переоблаштовують цивільну інфраструктуру.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

У тимчасово окупованому Луганську російські окупанти продовжують переобладнувати місцеві медичні заклади під свої потреби. Нещодавно, до Залізничної лікарні, де лікують поранених загарбників, додатково було завезено ліжка та обладнання. Крім того, у тому ж Луганську, окупанти передали пологовий будинок №2 у розпорядження ПВК "Вагнера".

Російські загарбники цинічно продовжують здійснювати незаконне вивезення дітей із тимчасово захоплених територій Луганської області. У окремих населених пунктах Щастинського району, окупанти анонсували так званий відпочинок для школярів у літніх таборах на території Російської Федерації.

Російські обстріли

Загалом протягом доби противник завдав десять авіаційних ударів та здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей. Протягом цієї доби підрозділи сил оборони відбили 13 ворожих атак. 

На Лиманському напрямку протягом доби противник наступальних дій не проводив. 

На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії західніше Хромового. 

На Авдіївському напрямку окупанти вели наступальні дії у напрямку населених пунктів Сєверне та Первомайське, успіху не мали. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили сім атак противника в районі міста Мар’їнка. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також три — по зенітно-ракетних комплексах. Наші воїни протягом доби знищили три ворожих БпЛА різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження озброєння та військової техніки, два пункти управління, два склади боєприпасів та ще один важливий військовий об'єкт противника.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб. Туди вноситимуться всі дані про людей, яких не можуть знайти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 27.05.2023 20:26