Фото: росЗМІ

Окупанти відновили штурми на одному з напрямків: у ЗСУ повідомили про загострення на фронті

Армія Російської Федерації відновила штурми на Лимано-Куп'янському напрямку. Окупанти на цьому напрямку продовжують інтенсивно використовувати авіацію.

Про це в ефірі телемарафону заявив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, на Лимано-Куп'янському напрямку штурмові дії ворога завершилися безуспішно. 

"Зокрема, за минулу добу вже двічі намагався пробити нашу оборону безуспішно, він отримав там добрячі втрати та відійшов, відмовився від своїх наступальних дій", — сказав речник.

Загалом, за словами Євлаша, за добу ворог 564 рази обстріляв українських захисників з різного озброєння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські загарбники останніми тижнями знизили темпи наступальних дій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Українські та російські офіційні особи все частіше повідомляють про меншу кількість російських наземних атак на Куп'янському та Лиманському напрямках, що свідчить про те, що український контрнаступ відволікає російські сили від цього напрямку та значно послаблює російські наступальні зусилля на відповідній лінії.

Також днями у Куп’янському районі Харківщини розвідники бригади "Сталевий кордон" виявили спроби рашистів укріпитися поблизу кордону. Будуючи лінію фортифікацій на російському боці, загарбники проникли та територію України та розпочали зводити свої укріплення. Водночас прикордонники спільно з танкістами Збройних сил України витіснили ворога за межі державного кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 16:26