Фото: armyinform.com.ua

Окупанти запустили кілька груп "шахедів": куди рухаються ворожі дрони

Ввечері 29 листопада російські загарбники випустили по Україні декілька груп ударних дронів-камікадзе типу "Шахед". Під загрозою Одеська область.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України. 

За інформацією військових, група "шахедів" рухалася у напрямку Одещини з акваторії Чорного моря. Повідомляли про загрозу для Ізмаїльського та Білгород-Дністровського районів.

"Рух ударних БпЛА у напрямку Чорноморськ, Одеса. Також ще декілька груп БпЛА з акваторії Чорного моря у напрямку Одещини", — йдеться в повідомленні Повітряних сил.

Карта повітряних тривог 29 листопада

Мапа з сайту alerts.in.ua

Зауважимо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що тривалість оголошених повітряних тривог в Україні тепер суттєво збільшилась. Це насамперед пов'язано з тим, що російська армія під час тренувальних польотів МіГів почала виконувати інші завдання. Раніше, за його словами, коли МіГи злітали, повітряна тривога лунала приблизно 20 хвилин. Тоді росіяни відпрацьовували зліт та посадку, тренувальні польоти. Також були 1,5-годинні тривоги — це час, коли МіГ-31 відпрацьовує пальне. Літає, поки не витратить усе пальне, і повертається на базу. Зараз ворог інші завдання ставить перед собою — це відпрацювання дозаправлення в повітрі.

Нагадаємо, що в ніч на вівторок, 28 листопада, російські загарбники випустили по Україні ударні дрони-камікадзе. Повітряні сили попередили про небезпеку мешканців двох областей — Вінницької та Хмельницької. Там оголошували повітряну тривогу. Вранці стало відомо, що уламки збитого безпілотника впали на приватний будинок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 21:05