Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Росіяни знову атакують "шахедами": для яких областей оголошено загрозу

У ніч на вівторок, 28 листопада, російські загарбники випустили по Україні ударні дрони-камікадзе. Повітряні сили попередили про небезпеку мешканців двох областей.

За інформацією військових, загроза застосування ударних БпЛА існує для Вінницької та Хмельницької областей. Там оголошено повітряну тривогу.

"Загроза застосування ворожих ударних БпЛА для Вінницької області!" — повідомили Повітряні сили о 03:51.

О 04:11 стало відомо, що група "Шахедів" вже на півдні Вінниччини й рухається у північно-західному напрямку.

обстріл дронами

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Як "нельотна погода" може впливати на обстріли дронами та ракетами

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що холод, сильний вітер і погана видимість, які зараз є в Україні, впливають на роботу авіації. Вони також заважають ворогу прицільно бити дронами.

"Якщо сильний вітер, то це може впливати, бо може просто здувати ті безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети. А безпілотник — це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода впливає", — казав Ігнат.

Водночас він попередив, що різкі перепади температури з "мінусової" на "плюсову" також можуть призвести до обмерзання фюзеляжу літаків. Це ускладнює роботу авіації. Погані погодні умови негативно впливають і на роботу ППО.

"Якщо зенітно-ракетні системи можуть без проблем знищувати літальні апарати, засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для мобільних вогневих груп погана видимість є дуже негативним фактор щодо ефективності їх роботи", — наголошував речник Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявляв, що наразі не змінюватиметься система, за якої Повітряні сили оголошують повітряну небезпеку і щодо ударних безпілотників, ракетної атаки, тактичної авіації чи реактивних систем залпового вогню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 04:51