Фото: "Мілітарний"

Росіяни випустили "шахеди": для яких регіонів існує небезпека

Ввечері 16 листопада армія країни-агресорки випустила по Україні групу ударних дронів-камікадзе.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Херсонська, Миколаївська області — загроза ударних БпЛА!" — попередили військові.

Спершу повідомлялося, що ударні безпілотники в Херсонській області летять курсом на Миколаївщину. За даними моніторингових пабліків, ворог може атакувати українські регіони за допомогою БпЛА типу Shahed-136.

О 23:30 Повітряні сили попередили, що групи БпЛА типу Shahed в східній частині Миколаївської області. Рухаються в північно-західному напрямку.

Оновлено. Після опівночі 17 листопада військові повідомили, що групи ударних БпЛА — на межі Миколаївської та Одеської областей.

Згодом вони зазначили, що ударні БпЛА перебувають в північній частині Одеської області та рухаються в північно-західному напрямку.

Близько 01:30 повітряну тривогу оголосили у Кіровоградській і Вінницькій областях і скасували в Херсонській, Миколаївській та Одеській.

"БпЛА на межі Одеської та Вінницької областей. Рухаються в північно-західному напрямку", — зазначили військові.

Росіяни змінили тактику обстрілу дронами: що відомо

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат напередодні повідомляв, що противник дещо змістив часові рамки завдання ударів дронами-камікадзе. Якщо раніше росіяни завдавали ударів з повітря вдень, то тепер окупанти обрали для себе нічний час. Денні атаки полегшували роботу українській протиповітряній обороні, адже є візуальна прив'язка до цілі. Нині "стандартний час" роботи для російських атак безпілотниками становить з 22 до третьої або четвертої години. 

"Зараз ночі трошки довші й видимість вранці залежить від погодних умов передусім. Тому теж непросто виявляти візуально ці повітряні цілі, бо є хмарність і туман. Це все ускладнює роботу мобільним вогневим групам, яким потрібна вкрай саме візуальна прив'язка до цілі", — казав він.

Крім цього, ворог завдає ударів хвилями з різних напрямків.

Нагадаємо, у ніч на 16 листопада російські окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ) 18-ма ударними безпілотниками типу Shahed. 16 з них вдалося збити Силам протиповітряної оборони.

У Хмельницькій області уламками ворожих безпілотників було поранено людину. Також на території продовольчих складів уламками пошкоджено дахове покриття, вікна майстерні та триповерхової будівлі, сім місткостей для зберігання рослинної олії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 23:16