Фото: Military Media Center

Окупанти заводять нові бригади на Куп'янський напрямок, — Сирський

Противник проводить перегрупування своїх сил та засобів на Куп’янському і Лиманському напрямках. Після місяця жорстких боїв та значних втрат перекидають з території Російської Федерації нові сформовані бригади та дивізії.

Заяву командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського цитує Military Media Center.

Він зазначив, що головна мета цих заходів — підвищення рівня бойового потенціалу та поновлення активних наступальних дій. За його словами, ворог продовжує вести потужний вогневий вплив з артилерії та мінометів, активно застосовує авіацію.

"У таких умовах українські військові повинні оперативно вживати всіх заходів для зміцнення оборони на загрозливих напрямках і просунутися вперед там, де це можливо. Спільно з командирами оперативно-тактичних угруповань та командирами бригад були прийняті всі необхідні рішення та вжиті заходи для посилення нашої оборони та відбиття ворожих атак", — сказав Сирський після чергової робочої поїздки на Куп'янський та Лиманський напрямки.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що російські війська продовжують наступальні операції в районі північного сходу від Куп'янська, однак без підтверджених успіхів. Водночас говорити про оточення або захоплення населеного пункту росіянами передчасно. Аналітики припускають, що російські джерела можуть перебільшувати широкий наступ росіян уздовж лінії Куп'янськ-Сватове та загрозу, щоб відірвати Сили оборони від важливіших в оперативному плані ділянок фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 21:56