Фото: Радіо Свобода

Окупанти заявили про "націоналізацію" квартири Зеленського у Криму

Російські загарбники на тимчасово окупованому Кримському півострові повідомили про націоналізацію майна "українських олігархів". Зокрема, йдеться й про квартиру президента України Володимира Зеленського

Таку заяву зробив "глава" адміністрації Сергій Аксьонов. 

За його словами, на сесію винесли питання про різноманітне українське майно, яке окупанти хочуть привласнити. Йдеться про великі виноробні підприємства, банки тощо.

"У російському Криму вороги Росії не зароблятимуть. Без варіантів. Всі, хто мріє, що у Криму щось буде — нехай залишать свої мрії у спокої", — заявив Аксьонов.

Як повідомляють російські ЗМІ, також було привласнено майно й інших осіб, зокрема, 57 об'єктів власності, що належать громадянам України. Крім того, окупанти "націоналізували" будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі.

"Рішенням держради Криму націоналізовано, зокрема, виноробне підприємство "Алеф-Віналь-Крим", яке належало Вадиму Єрмолаєву, торгові площі "Скай плаза" в Ялті, бенефіціаром яких є колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, сільгосппідприємство в Ленінському районі "Семисотка та компанія", пов'язане з оточенням Арсена Авакова, та інші активи", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, взимку окупанти вирішили "націоналізувати" майно українських бізнесменів і політиків у Криму. Тоді йшлося про Рената Ахметова, Ігоря Коломойського та Арсенія Яценюка. 

У Маріуполі Донецької області окупаційна влада готується визнати 665 приватних будинків "безхазяйними". Їх планують віддати під розміщення військових та чиновників-гастролерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 14:36