Фото: соцмережі

Рашисти заявили, що збили у Криму сучасну балістичну ракету (відео)

В окупованому Севастополі пролунав гучний вибух. Окупаційна влада заявила, що протиповітряна оборона знищила українську балістичну ракету оперативно-тактичного ракетного комплексу "Грім-2".

Про це повідомляє окупаційний "глава" Криму Сергій Аксьонов у Telegram.

Окупанти переконують, що уламки ракети "Грім-2" впали в полі в районі села Привітне. Постраждалих немає.

"Над Кримом силами ППО збито балістичну ракету, запущену українським ОТРК "Грім-2". Руйнувань і постраждалих немає", — заявив Аксьонов.

Що відомо про ОТРК "Грім-2"

Офіційно ракетний комплекс не перебуває на озброєнні Збройних сил України. Також за час війни не було жодного офіційного повідомлення про застосування цього комплексу українськими силами. ОТРК "Грім-2" перебуває у стадії розробки з 2013 року. А на параді у 2018 році був продемонстрований один зі зразків комплексу. Згідно з відкритими даними, ракета ОТРК "Грім-2" здатна влучати у цілі на відстані від 280 км до 500 км.

Нагадаємо, вночі 3 травня у Росії у селищі Волна неподалік Криму спалахнула нафтобаза. Попередня причина — атака безпілотника. 

29 квітня у мікрорайоні Козача Бухта тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи, після яких спалахнула масштабна пожежа. За словами представника окупаційної влади, причиною пожежі стала атака безпілотного літального апарату.

Відомо, що вночі 24 квітня виникла пожежа на нафтобазі в тимчасово окупованому місті Ровеньки Луганської області. У РФ вважають, що це сталося внаслідок атаки українського безпілотника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2023 18:27