Окупанти зменшили кількість обстрілів на Півдні: військові пояснили причину

Російська армія зменшила інтенсивність обстрілів Півдня України після того, як Сили оборони вдарили по Чонгарському та Генічеському мосту. На цьому напрямку фронту окупанти зараз відчувають "снарядний голод".

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. За словами військової, через руйнування на ключових переправах росіяни мають труднощі із логістикою. 

"На Півдні ніч була порівняно спокійна, ворог зменшив кількість обстрілів. Це свідчить про те, що ця так звана "тахікардія снарядна" у ворога відчувається через наслідки нашої бойової роботи. Час від часу їм вдається підтягнути якийсь резерв для себе. Вони зосереджені на лівобережжі вже давно і мають багато різних пунктів боєпостачання, які також розосереджені для того, щоб не бути одночасно ураженими", — пояснила Гуменюк.

Військова додала, що частину запасів, які ворог зберігає в окупованому Криму, важче підтягувати, але склади, які є на лівому березі материкової частини, дозволяють росіянам продовжувати воювати.

Разом з тим відомо, що окупанти намагаються полагодити руйнування на мостах. Проте роботи тривають складно через те, що бракує ремонтників. В регіоні мало відповідних фахівців, а також люди не хочуть працювати через небезпеку. За словами Гуменюк, позаминулої доби на Півдні ворог здійснив близько 80 атак, тоді як минулої — 36 протягом дня та 18 уночі.

Нагадаємо, у неділю, 6 серпня, Збройні сили України завдали декілька ударів по Чонгарському та Генічеському мостах. Внаслідок атак споруди зазнали суттєвих пошкоджень. Удар офіційно підтвердили в Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ, зазначивши, що близько 15:00 Сили оборони України вразили два ключові шляхи сполучення окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 12:01