Фото: росЗМІ

Окупанти зосередили зусилля на трьох населених пунктах у Донецькій області, — ОСУВ "Хортиця"

Війська країни-агресорки на сьогодні зосереджують свої зусилля на просуванні в напрямку Кліщіївки, Калинівки та Часового Яру Донецької області.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин в ефірі національного телемарафону.

"Швидше за все, це будуть Кліщіївка, Калинівка і, звичайно, Часів Яр. Так само на цьому шляху Нью-Йорк Донецької області", — сказав Волошин.

За словами посадовця, захоплення Часового Яру означатиме для ворога певний прорив на Бахмутському напрямку, адже населений пункт розташований на панівній висоті.

"Російська армія намагається захопити його не перший день. Вони не рахуються зі своїми втратами – особового складу і техніки. На підходах і шляхах до Часового Яру її вже знищено чималу кількість", — повідомив Волошин.

Крім того, речник додав, що ворог зосередив близько 20-25 тисяч своїх військ на цьому відтинку фронту. Йдеться не тільки про професійних військових, а й про мобілізованих, громадян інших країн.

"Нещодавно навіть взяли в полон громадян Непалу та Шрі-Ланки, завербованих російською пропагандою і російськими окупаційними військами для ведення бойових дій саме на нашій території", — наголосив Волошин.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська на сході України останнім часом не використовували великих підрозділів для проведення штурмів. Вони зазвичай атакують групами, розділеними на два загони, посилені бронетехнікою для проведення наземних наступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 22:59