Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти змінили тактику штурмів: в ISW пояснили, чому Росія боїться атакувати великими групами

Російські війська на сході України останнім часом не використовували великих підрозділів для проведення штурмів. Вони зазвичай атакують групами, розділеними на два загони, посилені бронетехнікою для проведення наземних наступальних дій.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За словами представника Національної гвардії України полковника Руслана Музичука, росіяни також використовують невеликі транспортні засоби без захисту для швидкого підходу до українських позицій і створюють умови для подальшої групи російської піхоти для забезпечення безпеки цих позицій.

Прес-офіцер української 26 артилерійської бригади Олег Калашніков заявив, що російські сили на Бахмутському напрямку не проводять наземних атак розміром із батальйон, тому що українські безпілотники негайно виявляють їх, натомість російські сили використовують групи розміром максимум рота.

Калашніков заявив, що російські війська на Бахмутському напрямку страждають від низького бойового духу, а також використовують загороджувальні загони, щоби перешкодити відступу російських солдатів.

Російські війська раніше використовували масові фронтальні атаки під керівництвом піхоти під час захоплення Бахмута та на початку російських зусиль із захоплення Авдіївки, але, схоже, останнім часом вони перейшли до використання невеликих груп піхоти для проведення наземних атак.

Російські джерела також нещодавно вказали, що російські війська страждали від виснаження і їм не вистачало ротації, але їм довелося боротися на нових рубежах на захід від Авдіївки після захоплення міста Росією.

В ISW зробили висновок, що російські атаки навряд чи досягнуть кульмінації найближчим часом, попри серйозні виклики через нестачу української техніки.

Інші ключові висновки Інституту

  • Президент України Володимир Зеленський наголосив, що нестача систем протиповітряної оборони й артилерії заважає Україні ефективно захищатися від російських ударів і наземних штурмів
  • Російський інструктор Storm-Z стверджував, що російські війська повинні скористатися недоліками України, викликаними нестачею техніки, щоби посилити удари російських керованих планувальних бомб для підтримки російських наземних операцій
  • Президент Росії Володимир Путін продовжував демонструвати підтримку агресії Ірану проти Ізраїлю під час розмови з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі
  • Нещодавно СБУ знищила російську радіолокаційну станцію дальнього радіусу дії «Небо-У» в Брянській області
  • Кремль продовжує централізувати владу над силами «спецназу» «Ахмат» Рамзана Кадирова через Міністерство оборони Росії
  • Російський федеральний цензор Роскомнадзор розглядає можливість заборони TikTok у Росії
  • Російські війська підтвердили наступ у районі Бахмута, Авдіївки, Донецька та на заході Запорізької області в умовах продовження позиційних бойових дій на всій лінії зіткнення
  • Російські окупаційні чиновники використовують систему освіти, зокрема курси історії, для русифікації українських дітей, які проживають на окупованих територіях

Нагадаємо, Politico повідомив із посиланням на високопоставленого українського чиновника, що захоплення Росією контрольованого Україною міста Часів Яр, який наразі є метою тривалого військового наступу, поставить під загрозу безпеку міст, що утримуються Києвом на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 07:17