Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Які наслідки для України матиме захоплення росіянами Часового Яру: роз'яснення Politico

Захоплення Росією контрольованого Україною міста Часів Яр, який наразі є метою тривалого військового наступу, поставить під загрозу безпеку міст, що утримуються Києвом на Донеччині.

Про це повідомляє Politico з посиланням на високопоставленого українського чиновника.

"Якщо російським окупантам вдасться захопити це місто, у них з'явиться можливість розпочати наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та Слов'янськ", — заявив представник української армії підполковник Назар Волошин.

Він наголосив, що ці міста є останнім оплотом Донецької області, який перебуває під контролем України.

Часів Яр — стратегічно важливе місто, що розляглося за 10 кілометрів від Бахмута. Він розташований на панівних висотах, зручних для оборони та забезпечує контроль над навколишньою територією. В цей час він перебуває під повним контролем Києва, але також зазнає постійних атак з боку окупаційних військ.

"Це панівна висота в регіоні, і її контроль дозволить російським окупантам, якщо вони її досягнуть, суттєво спростити наступ у напрямку Костянтинівки та у напрямку Слов'янська та Краматорська", — сказав Волошин.

Кремль наказав захопити Часів Яр до 9 травня — дня, коли Росія святкує перемогу СРСР у Другій світовій війні та священного свята для російської військової пропаганди, яка відчайдушно потребує великої перемоги на фронті, додав Волошин.

Російські військові блогери підтвердили, що Часів Яр є важливою віхою на шляху до окупації всієї Донецької області та реалізації однієї з "головних цілей спецоперації, поставлених перед ними Путіним".

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, недостатня кількість артилерії та засобів протиповітряної оборони в Збройних сил України може дозволити загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення Часового Яру. Однак вони навряд чи встигнуть окупувати все місто до 9 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 23:14