Олександра Ройтбурда звільнили одеські депутати

04 ВЕРЕСНЯ 2019 15:29

Як повідомляє одеське видання "Думська", його звільнення підтримали 51 депутат, троє були проти, троє утрималися, ще 25 не голосували.

Питання було внесено до порядку денного за пропозицією депутата Олексія Кобильникова. За його словами, Ройтбурд ігнорує депутатські запити щодо фінансової діяльності музею. Крім того, нібито з його подачі якийсь громадянин РФ побив колишнього директора музею Віталія Абрамова.

У той же час, проти звільнення Ройтбурда виступила тимчасово виконуюча обов'язки голови ОДА Світлана Шаталова. Вона звинуватила ініціаторів проекту рішення в лобіюванні особистих інтересів і відсутності громадянського обов'язку.

У зв'язку зі звільненням Ройтбурда, вранці 7 вересня запланована акція на його підтримку біля Одеської обласної ради (Шевченко, 4).

Активісти мають намір зібрати якомога більше підписів, а також створити петицію на сайті президента на підтримку художника. Також планується подати звернення до мера, депутатів і голові облради.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Олександр Ройтбурд виграв конкурс, який закінчився скандалом, а на початку 2018 року був призначений на посаду директора Одеського художнього музею терміном на п'ять років.

Додамо, що в червні 2019 року одеські депутати вже намагалися звільнити Олександра Ройтбурда, але тоді їм не вдалося це зробити.

Суспільство, 04.09.2019 15:29