Олексій Сухачов розповів як подолати незаконний обіг зброї та наркотичних засобів

27 ЖОВТНЯ 2021 10:22

Правоохоронні органи мають не тільки протидіяти, а й проводити профілактичну роботу з недопущення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом зброї та наркотичних засобів, а також проти прав і свобод громадян. Про це розповів Олексій Сухачов під час виступу на спільній нараді керівників правоохоронних та державних органів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

«Системне проведення відповідної профілактичної роботи, виявлення осіб, які потенційно можуть учинити такі кримінальні правопорушення або готуються до них, усунення причин та умов, що сприяють їх вчиненню, має стати важливим чинником у протидії незаконному поводженню зі зброєю, правопорушенням у сфері обігу наркотичних засобів, а також торгівлі людьми», – сказав виконувач обов’язків Директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

Серед осіб, стосовно яких з початку року слідчими ДБР направлено до суду обвинувальні акти за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, є 12 працівників Національної поліції України; по 5 військовослужбовців Збройних Сил, Національної гвардії та співробітників Служби безпеки України; 2 військовослужбовці Державної прикордонної служби України.

«Саме концентрація великої кількості засобів ураження в зоні проведення операції Об’єднаних сил залишається одним із головних чинників їх незаконного розповсюдження на території України та сприяє функціонуванню нелегального ринку зброї», – зауважив О. Сухачов в. о. Директора ДБР.

Серед притягнутих органами ДБР до кримінальної відповідальності осіб найбільшу кількість становлять службові особи органів і установ Державної кримінально-виконавчої служби України 47, працівники Національної поліції 18, військовослужбовці Збройних Сил України та Національної гвардії України – 15, військовослужбовці Державної прикордонної служби України – 10.

Показники свідчать про збереження негативної тенденції щодо поширення наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів на об’єктах пенітенціарної системи.

В. о. Директора ДБР зауважив, що для кримінальних правопорушень вказаної категорії характерним є їх вчинення організованими групами та злочинними організаціями, а також із застосуванням насильницьких дій.

Олексій Сухачов наголосив, що поряд із належним реагуванням на зафіксовані протиправні прояви у цьому році Державним бюро розслідувань започатковано системне вжиття комплексних превентивних заходів, спрямованих на запобігання вчиненню правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї та наркотичних засобів, а також проти прав і свобод громадян.

Фото ДБР.

Також читайте: Смертельна автотроща за участю поліцейського: залучено працівників ДБР

Події, 27.10.2021 10:22