Олігархи з Росії зберігають у британських офшорах 34 млрд фунтів

30 КВІТНЯ 2018 22:36

Загальний обсяг коштів, які росіяни зберігають у британських офшорах - на Віргінських і Кайманових островах, - складає 34 млрд фунтів стерлінгів (47 млрд доларів США в перерахунку). Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Crime Russia.

Відомо, що ця сума вп'ятеро перевищує обсяг коштів, які громадяни Росії розмістили в самій Великобританії. При цьому 30 млрд з 34 млрд фунтів розміщені на одних тільки Британських Віргінських островах.

В цілому за останнє десятиліття через британські території з Росії пройшли, за даними Global Witness, 110 млрд фунтів стерлінгів.

Це означає, що Великобританія стала другим за важливістю напрямком для російських офшорних інвестицій - більше їх тільки на Кіпрі.

На тлі скандалу навколо отруєння в Великобританії колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії група депутатів британського парламенту має намір вимагати прийняття законопроекту, який зобов'яже заморські території Британії розкривати особистості бізнесменів, що зберігають активи в їх юрисдикції.

В даний час Віргінські і Кайманові острови звільнені від цієї вимоги, чинного по всій Великобританії.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у відповідь на отруєння Скрипаль вже обіцяла заморозити всі знаходяться в країні кошти російських олігархів.

«У нашій країні немає місця цим людям або їхнім грошам», - підкреслила вона.

Економіка, 30.04.2018 22:36