Фото: Telegram-канал Андрія Єрмака

Омбудсмен повідомив, скільки українців вже вдалося звільнити з російського полону

З початку повномасштабного вторгнення Росії Україні вдалося визволити з полону ворога 2105 осіб. У понеділок, 10 квітня, на Батьківщину повернулися 20 захисниць і 80 захисників України.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Від початку широкомасштабного вторгнення Росії з полону вдалося звільнити 2 105 українців", — написав він у Telegram.

Дмитро Лубінець

Зазначимо, що 10 квітня було проведено великий обмін полоненими з Росією, в результаті якого додому повернулися 100 військовополонених. Визволені бійці брали участь у боях на херсонському, харківському, донецькому, київському, запорізькому та сумському напрямках. Серед героїв — оборонці Маріуполя, Бахмута та Гостомеля, а також захисники Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС. До України повернулася, зокрема, захисниця "Азовсталі" Валерія "Нава" Карпіленко, яка втратила чоловіка під час оборони Маріуполя. 

Нагадаємо, минулого місяця уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Росія затягує процес реалізації раніше досягнутих домовленостей щодо повернення взятих в полон цивільних і репатріації важкопоранених бійців, яких налічувалося близько 800. У березні українська сторона передала ворогові усіх важкопоранених окупантів за процедурою репатріації. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.04.2023 23:19