Опитування: Більшість німців проти нових санкцій США щодо Росії.

04 СЕРПНЯ 2017 09:05

Переважна більшість німців висловлюється проти розширення санкцій США щодо Росії, стверджують соціологи з огляду на результати опитувань. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.com  

Понад 55 відсотків опитаних не підтримують нові обмежувальні заходи Вашингтона. Населення Німеччини здебільшого негативно оцінює розширення Сполученими Штатами обмежувальних заходів проти Росії. На це вказують оприлюднені в четвер, 3 серпня, результати проведеного соціологами дослідницького інституту YouGov опитування.   

Згідно з ними, загалом 55 відсотків респондентів оцінили запровадження нових розширених санкцій проти Росії як «у жодному разі» або «радше» недоцільні.  

Під час опитування респондентам вказували також на можливі негативні наслідки від санкцій для німецької економіки. Водночас 41 відсоток опитаних вважають за доцільне запровадження Берліном контрзаходів проти США в разі можливої шкоди для німецьких підприємств через нові санкції щодо Москви. 38 відсотків опитаних проти таких кроків.  

Між тим 44 відсотків німців підтримують оголошене російським керівництвом скорочення американського дипломатичного корпусу в Росії.   

Ще 40 відсотків назвали такий крок недоречним, кажуть соціологи.  

Нагадаємо, серед ухвалених санкцій - обмежувальні заходи проти російського енергетичного сектора, в тому числі в Європі.   

Уже на етапі голосування в Конгресі нові санкції викликали різку критику з боку Берліна та Брюсселя через те, що вони теоретично можуть зачепити й європейські компанії.   

У мінекономіки ФРН та в Єврокомісії навіть пригрозили Вашингтону заходами у відповідь, якщо від санкцій постраждають зокрема німецькі та європейські підприємства.  

Росія ще до підписання ТРАМПОМ закону про розширення санкцій оголосила про свою відповідь на нові обмежувальні заходи.   

Зокрема, Москва виступила з вимогою до Вашингтона скоротити кількість дипломатичних співробітників США в Росії. Як повідомив наприкінці липня президент РФ Володимир Путін, загалом їхня кількість має скоротитися на 755 людей.   

Серед них як американські дипломати, так і російські співробітники дипломатичних установ США у РФ.

 

Світ, 04.08.2017 09:05