Палестинці не хочуть зустрічатися з американцями

10 ГРУДНЯ 2017 11:04

Палестинські лідери відмовляються зустрічатися з представниками влади США. Про це заявив глава МЗС автономії в ході екстреної наради в Каїрі Ліги арабських держав, повідомляє TrueUA з посиланням на Al Jazeera.

Відмова від контактів стосується, зокрема, майбутнього візиту в регіон американського віце- президента Майка Пенса. Після заяви президента Трампа про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму, в секторі Газа спалахнули заворушення, а в п'ятницю по Ізраїлю з палестинських територій було випущено кілька ракет. На наступний день в результаті удару ізраїльської авіації загинули двоє озброєних палестинців.

«Ми зрозуміло прийняли рішення про те, що ніяких офіційних контактів між палестинською та американською владою бути не може, - заявив в ході зустрічі в Каїрі глава палестинського МЗС Ріяд аль- Малікі, - Добре відомо, що 19 грудня палестинські території відвідає віце-президент США Майк Пенс. Згідно уже оголошеної позиції, голова автономії Махмуд Аббас зустрічатися з Пенсом не буде. 

Події, 10.12.2017 11:04