У Парижі протестують проти візиту Нетаньяху

10 ГРУДНЯ 2017 10:53

«Нетаньяху - вбивця, Макрон - спільник» - такі гасла скандували в суботу учасники акції протесту на площі Республіки в Парижі проти визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і візиту в столицю Франції ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Акція організована на заклик палестинських асоціацій і в ній взяли участь кілька сотень людей. «Цей протест показує, що народ розгніваний і шокований як власне візитом Нетаньяху, так і тим фактом, що Макрон, який висловив жаль з приводу рішення Трампа, все ж приймає тут людину, яка попросила Трампа перенести посольство», - говорить учасниця акції.

Нетаньяху зустрінеться з президентом Франції в Єлисейському палаці в неділю. Раніше Макрон підкреслив, що статус Єрусалима є питанням міжнародної безпеки і повинен бути визначений в рамках переговорів між ізраїльтянами і палестинцями під егідою ООН. Сам НЕТАНЬЯХУ схвалив і назвав історичним рішення адміністрації Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. 

Політика, 10.12.2017 10:53