Парламент Венесуели відмовився розпускатися

20 СЕРПНЯ 2017 13:42

У Венесуелі ініційована Конституційна асамблея позбавила парламент законодавчих повноважень, але той відмовився розпускатися.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на DW, парламент Венесуели відмовився виконувати рішення Конституційної асамблеї, яка позбавила його законодавчих повноважень.

«Це шахрайське рішення для нас дорівнюється нулю, як і сама Конституційна асамблея - ні що інше, як нуль», – заявив віце-спікер контрольованого опозицією парламенту Венесуели Фредді ГЕВАРА.

У повідомлені інформагенції AFP зазначається, що парламент провів засідання, на яке були запрошені закордонні дипломати. На ньому були присутні представники дипломатичного корпусу Євросоюзу, США, Аргентини, Чилі, Канади, Мексики, Перу та інших країн.

Венесуельська газета El Nacional повідомляє про представників загалом 19 країн, які відвідали сесію.«Парламент підтверджує свою компетенцію як законодавчий орган», – сказав Фредді ГЕВАРА, зазначивши, що він не схвалюватиме рішення, які не відповідають конституції країни.

Нагадаємо, що Конституційна асамблея Венесуели у п'ятницю, 18 серпня, ухвалила декрет про позбавлення повноважень чинного парламенту країни – Національної асамблеї. Згідно з декретом, парламент втрачає повноваження ухвалювати рішення, а його функції перебирає на себе конституційна асамблея.

Вибори до Національної конституційної асамблеї (установчі збори) відбулися 30 липня. Венесуельська опозиція закликала своїх прихильників бойкотувати голосування, побоюючись, що конституційна реформа призведе до посилення влади президента країни і встановлення диктатури МАДУРО. Конституційна реформа, інійована МАДУРО, включно зі створенням суперечливого органу, викликала масові акції протесту по всій Венесуелі, які загалом тривають з квітня цього року.

ЧИТАЙТЕ:

Унаслідок сутичок з поліцією, що супроводжують ці маніфестації, загинуло вже понад 120 людей.

Світ, 20.08.2017 13:42