Скріншот з відео

"Паша Мерседес" погрожує побити журналістів, а віряни УПЦ МП блокують роботу комісії Мінкульту: що відбувається у Лаврі

Вранці 30 березня священники УПЦ МП проводили у Києво-Печерській Лаврі богослужіння. Ченці УПЦ МП проігнорували вимогу Міністерства культури виїхати з території Лаври до 29 березня.

Про богослужіння стало відомо з прямої трансляції на сторінці УПЦ МП у Facebook.

УПЦ МП з самого ранку проводить богослужіння. О 10 годині на територію Києво-Печерського заповідника прибула комісія і мав би розпочатися процес передачі майна Лаври державі. Проте віряни УПЦ МП заблокували прохід до церкви та не пускали в середину представників комісії Міністерства культури. Голова комісії Мінкульту Маріанна Томин заявила, що зафіксує усі події відповідно до норм закону. Працівники Мінкульту мають обстежити приміщення, а якщо їх не пустять потім, то проведуть обстеження зовні. 

В цей же час митрополит Павло погрожує журналістам, які прийшли висвітлювати події.

Біля головного входу на територію чергує кілька патрулів поліції. Вони, оглядають машини, які заїжджають і виїжджають з території Лаври. 

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП Павло ("Паша Мерседес") погрожує президентові Володимирові Зеленському. Він і надалі не хоче виїжджати з Києво-Печерської Лаври.

29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату були повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень.

Водночас митрополит Павло запевнив вірян, що проводитиме службу в Києво-Печерській Лаврі й завтра, 30 березня.

Представники УПЦ МП, яких виселяють з Києво-Печерської Лаври, звернулися до Господарського суду. У Міністерстві культури та інформаційної політики переконані, що це не дає ченцям права залишатись на території Лаври.

Відомо, що 28 березня Синод Православної Церкви України схвалив рішення утворити релігійну організацію у Почаївській лаврі. Якщо держава розірве оренду з Московською церквою, то тоді ця парафія зможе проводити службу в монастирі.

Також повідомлялось, що Митрополит Епіфаній призначив виконувачем обов’язків намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Ним став член Духовного собору архімандрит Авраамій (Лотиш).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Суспільство, 30.03.2023 11:58